Gogoşi simple
J
Ingrediente:
J 500 gr. faină;
J 2 ouă;
J un pahar de lapte;
J 1/2 pahar de zahăr;
J 1 plic (pacheţel)
drojdie;
J coaja unei lămâi (opţional);
J esenţă vanilie sau
zahăr vanilat;
J zahar pudră;
J ulei pentru prăjit.
Preparare:
1. Încălzim laptele cu
zahărul apoi dizolvăm drojdia in lapte. Adaugam doua-trei linguri de făină, cam
cât sa obtinem o compozitie de consistenţa smântânii (maia).
2. După ce creşte maiaua,
adăugăm ouăle si esenta, le amestecăm si adaugăm treptat faina.
3.
Se frământă până când obţinem un aluat si
elastic. Aluatul obţinut îl lăsăm la crescut intr-un loc calduros 15 - 20
minute.
4.
Întindem aluatul într-o
foaie de grosimea unui deget. Cu ajutorul unui pahar decupăm gogoşile din aluat.
Resturile de aluat rezultate urma decupării gogoşilor le frământăm şi repetăm
procesul până când terminăm aluatul.
5. Gogoşile decupate le
lasam la dospit 10 - 15 minute. Nu vă grăbiţi, timpul de creştere este foarte
important!
6. Prăjim gogoşile în
ulei încins. Este de preferat să le prăjim complet acoperite de ulei.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu